30 November 2008

CHRISTMAS SONGS

Since we are in the month of Advent I have here Christmas songs for everyone who are celebrating Christmas - Have a pleasant listening :)


WHEN A CHILD IS BORN

O COME ALL YE FAITHFUL

THE FIRST NOEL

TEDDY BEAR FROM ALONGTHEGREAT

▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒███▒▒▒▒██
▒▒▒▒▒▒█▓▓█▒██▓▓▓██▒█▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▓█
▒▒▒▒▒█▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓█▓▓▓▓▓▓█▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓██▓▓▓▓▓██▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒█▓█▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▓▒▒███▒▒▓▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▓▒▒▒█▒▒▒▓▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒█▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓█
▒▒██▓▓▓█▓▒▒▒██▒██▒▒▒▓█▓▓▓██
▒█▓▓▓▓█▓▓▒▒█▓▓█▓▓█▒▒▓▓█▓▓▓▓█
█▓██▓▓█▓▒▒▒█▓▓▓▓▓█▒▒▒▓█▓▓██▓█
█▓▓▓▓█▓▓▒▒▒▒█▓▓▓█▒▒▒▒▓▓█▓▓▓▓█
▒█▓▓▓█▓▓▒▒▒▒▒█▓█▒▒▒▒▒▓▓█▓▓▓█
▒▒████▓▓▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▓▓████
▒▒▒▒▒█▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓█▓█▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒████▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓████
▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓█▒█▓▓▓▓▓▓

Hehehehe...thanks Along akhirnya aku berjaya juga membawa Teddy bear ne ke blog I...:))

15 November 2008

BLACKOUT


Boring butul pagi ne sampai jam 2 ptg Blackout terus. Ini buat sia gila separuh mati - I just can't live without my streamyx - Keadaan ini membawa sia kepada kegilaan melampau tahap gaban :).. nothing to do... so I took picturesla....malangnya cam sia nda leh mengambil closeup pic...hantam sajala... maka terjadi la posing2 ini>>>>>>


Sshhh....jan bising...tingu saja...

Sakit kapala ka aman??

Demam ka? ba makan panadol la....

Uiiina..sihat suda ko?

Owh..mau bawa main tapuk2 ka ne??



14 November 2008

A BALANCED DIET IS A COOKIE IN EACH HAND

WELCOME TO NIT'S KITCHEN

Sponge Cake Mix

Lama uda nda masak cake - dulu2 bukan main lagi semua resipi mau cuba.. since it's school holidays I have to do something in order to kill the boredom. So here it is a simple recipe which I have modified sikit tu bahan2 dia for the sake of kesedaran kepentingan makanan sihat bah kunun...

Ingredients:

400 g NONA Sponge cake mix - vanilla flavour
5 Grade A eggs aku pakai 5 Nutri plus Omega 3 eggs
80 ml water
80 ml melted butter aku pakai 100 ml Olitalia olive oil 1 cup captain oats - ( Sia kc tambah abis oat is rich with fibre )

Cooking instructions:

Preheat oven to 180 C for 45 minutes. Add 5 Nutri plus Omega 3 eggs and 80 ml water into one whole pack of NONA Sponge Cake. Mix for 4 minutes. Mix 100ml Olitalia olive oil and 1 cup of captain oats until light and fluffy. Pour in a cake tin and bake for 45 minutes.



p/s: Aku uda makan ...sedap o.. masi strong vanilla flavor dia sama tu Oat pun leh rasa hehhe...

13 November 2008

MY SWEET 17 TEEN LOOK

I was busy searching for a document when I came across this pic, which I called amazing (bukan..perasaan kama..) the fact that it has its own sentimental values: It was taken by my late mum, I used to force her to take pic - giving her instruction where to stand and which angle she should focused - not to move otherwise tu gambar nanti kabur2 ya la kan dulu mana ada digital cam. My mum would follow every instruction given without grumbling. Thanks mum - love you (tesebak dada sia sikijap...) and another thing is that this pic was taken while I was 17 teen - as far as I could recall this is the only pic I got during that time. :)

I WAS TAGGED!!!

Sia kana tagged bah.. eh kama.. c Bossing p kc tau sana kutak tempat teriak2 heheh..skali sia p lawat c Kuai ada juga bogia tu nama sia dalam list dia ..heheh. bah untuk kengkawang yang tagged sia Bossing sama c Kuai

1. Take a recent picture of yourself right now

Yang ne..sia buat butul2 kama..men jujur jujur bah kunun... :)

2. Don't change your clothes, Don't fix your hair..just take a picture

Uiinaa...nda payah tukar2 baju mimang teda baju pun masa I ambi pic - baru siap buat karaja plumbing bogia - tu muka pun mirah masam sasau..heheh.. :)

3. Post that picture without editing

Mimang tida edit punya..kalu inda pisaya...balah la dada sia..heheh....

Cheng..cheng...




Nasip inda nampak tu tetek bogia!!

P/s: Buli ka kalu sia inda menagged orang lain..hehhe....

12 November 2008

WHEN I WAS A BOY



Wah perasaan sia... cute juga sia ne waktu kicil2 dulu hehehe..

MY LATE 20'S LOOK

Alamaakkk...18sx ka ne..hehhe...( Location: Taman Tindian Apin-Apin)

DEWA TAVADAK TAUN 1988 (Location: Taman Tindian Apin-Apin)

PIC 1 (Taman Bandukan Bingkor)

PIC 2 ( Location: Tanjung Aru beach)

PIC 3 (Loation: Taman Bandukan Bingkor)

PIC 4 (Location : Ruma sendiri)

PIC 5 (Location: Keningau Art Studio)

9 November 2008

FAREWELL TO THE DEPARTED

In conjunction with the All souls day on the 2nd Nov, 2008 - I managed to do a cover version of the Cranberries "When you're gone" I sang the song as a tribute to my late mum and dad. A friend of mine Eilin later on, joined and did this duet with me and I decided to upload the duet version instead of the solo version and this is the result:





Thank you so much for this beautiful duet.

ALL SOULS DAY - 2nd NOVEMBER 2008

To my late mum and dad - Stephen Nazarius Piong and Victoria Kundanau - I love both of you very much and pray the your souls be rest in peace.

God bless.


Mama....I miss you so much....


Bapa .....I love you very much


Managed to capture this beautiful sunset scenery during my visit to my mum and dad's grave

8 November 2008

MY NIECE'S WEDDING

My niece was also my ex student...hehhe.... alamak.... got married on the 25th October 2008. Congratulations Peng....




"I have loved you with and everlasting love - Jeremiah 31:3"


Angkol dan anak buah-buahan..


31 October 2008

DINNER AT PERKASA HOTEL KENINGAU


p/s: Tu bukan hand bag sia ahh..... :)


To Group 4 - Together we strong

Our 14 weeks at IPK had officially completed on the 24the Oct, 2008 - 3 months as a full-time senior students at Institut Perguruan Keningau had taught a great deal of being a student and teachers at the same time.

Some of my friends claimed, learning is not easy at this stage - some said " karas suda ba tu utak...hehehhe.... maklumla tua suda..." I think what they meant was that learning wasn't easy as it was when we were used to be in our younger years. Definitely, it is because now most of them have families of their own and other commitments to settle with.

However, I salute to those who have the willingness to burn the midnight oil and sacrifice everything for the sake of moving further and refuse to be left behind. As a teacher we have to move ahead and keep up with the current development as well as the latest issues. One thing for sure there is no age limit of studying. Do it while you can or let the process continues for as long as we shall live.


22 October 2008

MERDEKA....MERDEKA BUAT SEMENTARA


Ai kengkawang sia...suda merdeka..hehehe.. buat sementara....sia akan start mimbolotok next week....semua lawatan sia ditunda pada minggu depan...nghehehehe.... tima kc kengkawang... kerana sentiasa melawat sia...hehehe...

23/10/2008 - sessi penggambaran - malam dinner - Perkasa Hotel Keningau
24/10/2008 - rehat sehari
25/10/2008 - anak buah buahan is getting married - I'll be the first reader- kunun la...
26/10/2008 - wedding celebration dia...
27/10/2008 - dijangka sia kogutan @ hang over
28/10/2008 - sia balik ngajar d sikulan sia... SMK Bingkor
29/10/2008 - Dijangka akan membuat lawatan dari ruma ke ruma.. heheheh... yea back 2 normal...hehehe....

Nanti sia d sana..... :D

P/s: malam ini sia meronggeng....hehehe...

18 October 2008

SAY (ALL I NEED) - SPECIAL REQUEST

This one is requested by my dearly girl friends, who are currently doing their studies at PLUMS (year 3 - sem 6) they are : ANNE@ANNIE, ALVINA@IVY, ISABELLE, JANET AND JESSICA - Just to let you guys know that I always think of each and everyone of you - and you are always on my daily prayer ( Kalu tida pun ujung2 minggu) hehehe - enjoy the song :) Lots of love





Do you know where your heart is?
Do you think you can find it?
Or did you trade it for something
Somewhere better just to have it?
Do you know where your love is?
Do you think that you lost it?
You felt it so strong, but
Nothings turned out how you wanted

Well, bless my soul
You're a lonely soul
Cause you won't let go
Of anything you hold


17 October 2008

CAN'T HELP FALLING IN LOVE WITH YOU

Since I will be very busy this week and next week, I'll consider this as an entry - enjoy the song :)





13 October 2008

BRIDGE OVER TROUBLE WATER

Just want to dedicate the song to my very special friend for being bridge over trouble water just a while ago. I had problem with my display card and the message kept showing and my pc went off occasionally, unfortunately I didn't understand the message..heheh...budu..ne cigu.. luckily I found Oiga @tanakvagubaino accidentally at Andrik's shoutbox..hehehe...blogging is so beautiful... so this one is goes out to OIGA and Andrik of course if I had't been to his blog ... :D Domo Arigato guys... :)
video

9 October 2008

FROM THIS MOMENT - TO EVERYONE

One week or so without singing is way too big deal for me..... so tonight I want to test powerla ne... setelah during raya I suffered with flu and cough. I just would like to dedicate this song to all my BLOGGER FRIENDS... Thank you so much... no matter it's virtual or reality... you are my friend and I'm glad that I have you all.. Atukoii... jiwang karat... :)


8 October 2008

PERBUATAN YANG PALING " DISGUSTING " PERNAH SIA BUAT

Ini adalah susulan cerita duit RM1 dari c April betapa dia so thankful wpun RM1 saja dia dapat duit raya...so cute.. :D, sia pun terreminisinglah kisah yang pernah berlaku pada diri sia semasa menjadi student d UITM Sabah dulu..dulu.. yang ne pun pasal duit...

Alkisahnya begini... routine sia sebelum mandi... jan jijik...ah, ini cerita BENAR pasal diri sia...bukan direka2 OK!!...routine sebelum mandi pagi..sia mesti masuk tandas luk..to answer the call of the nature la bah...takan nda tau..so masa sia buat "business" tu sia nda mau buang masa, ntah..sia pun inda paham pasal diri sia ne... so sambil2 buat muka bida...sia pun berus gigila....dalam tandas tau...sambil2......... tu..... :D , Sekali ntah dari mana sia pun nda tau tiba2 ting..... duit 50 sen sia jatuh beguling2 masuk dalam lubang tandas.....punyala sia panik seketika... pada masa dan ketika itu yang sia fikir:

>50 sen tu pun sangat besar dan berharga bagi sia
>Sia buli beli maggi lagi tu tambah 10 sen saja
>Sayang butul sia tu duit, takan ilang macam tu saja
>O tidak....., tida mungkin sia kehilangan 50 sen sia...

Tanpa berfikir panjang...bpikir 2x 3x ka...selepas sja sia menyempurnakan business sia dan kerja2 pembersihan...sia pusing p belakang..sia kc masuk tangan sia p lubang tandas yg bulum kana flush tu terus sia saluk= seluk tu duit di dasar bahan buangan yang sia buang tadi tu...tahan sjala.. sendiri punya kan....terus sia dapat 50 sen sia...punya la sia sinang ati masa tu... Thanks God.. rezeki bah ne.. nda sia mau kc sia2 pemberian parents sia.. sia bilang sama diri sia... :D

Apa yang sia tida tau...... satu masa kemudian..... sia ada buat experiment...coin kan... kalau jatuh d lubang tandas trus kita flush dia inda ikut/ hanyut... sebab dia barat gia.... tapi apakan daya.... aku telah melakukannya...demi 50 sen ku.

6 October 2008

YOU ARE A TRUE SABAHAN WHEN.....

I copied these from a friend...I found it really funny and amusing.. hey..there are some facts which is not well-comply to ourselves and could be a bit harsh to others but what the heck.. don't take it seriously laaa....hehhee...the most important thing is laugh..awet muda!! BBKK!!!

  • You drive at right lane of the road, with a speed of only 50 KM/H. If people horn behind you, you still don't know what's wrong.
  • You have the luxury of working from 8 AM to 5 PM (get off work punctually).
  • You don't believe that there is any "clean" politician in Sabah .
  • You feel "obligated" to reach the top of Mount Kinabalu at least once in a lifetime.
  • You prefer a big car than a big house (probably you can't drive a big house around to show off).
  • You wear slipper and short wherever you go, even in city.
  • You still think that Labuan belongs to Sabah .
  • You will not go to any FREE seminar / function that has no food or refreshment.
  • You don't care about service. You just want things cheap, cheap, cheap.
  • You know where to get your candles and torch light quickly in the total darkness (due to training by frequent blackout).
  • You know what "aramaitiee" means...
  • You shout "referee bodoh!!" and at the same time throw mineral water bottles on the pitch during a football match at Likas Stadium
  • Your Timorese maid ran away with her lover, taking your money or jewellery along..
  • You doubt someone's mykad wether it is real or fake..
  • Your favourite assemblyman whom you vote and supported all this while...gambled away and lost a whopping 60 million ringgit in a London casino..
  • You go inside a karaoke at 12 pm and realise that the place is still open at 5 am...
  • You come across a supposedly local person but with a very foreign accent..
  • You cannot vote in an election because someone has voted on behalf of you...
  • You own a bakakuk

4 October 2008

HAPPY 23rd BIRTHDAY TO ANDRIK

Hi Andrik Happy 23rd birthday to you.. semoga happy selalu - I have nothing to give to you except this beautiful song called HOME - I have recorded this song b4.. but this one I rerecord especially 4 u... tu sora pun masih ketara bulum cukup baik dari selesma..hehhe.. I know at a day like this how much u really long to go home and spend your birthday with your love ones....so hope you going to like this song....hugss.. :D

3 October 2008

TAHUN NE PECAH REKOD















(Lalala..sia ada satu kontena lagi stok kui makmur..sia mau makan semua sampai abis..keteh..hehehe.:D)

Sedih bangat cerita sia ne..hehe..(tpi mc leh senyum) hari ini suda sampai hari raya ke - 3 suda.. kawan2 lain kc cerita ari raya pertama saja durang suda round 14 rumah..kitai butul..sia raya pertama d bilik tidur2 nasip ada kawan2 bloggers yg setia melayan sia yg ceria sja kunun padahal bingung2 temakan ubat selesma + ubat batuk yg bikin high...nda pun bagus rasa kalau high ne mcm budu2 saja...sia pun heran napa ada orang yg leh ketagih ne barang...

Raya ke-2 sia dpat p 1 (satu/one/iso) rumah ja tu pun men paksa....Raya ke-3, spatutnya aku suda berada d Ranau ne.. p jumpa kengkawang bloggers yang lain - singah p rumah c along - pas tu p tpt c Defoo - semua yg sia plan rusak nokopio..nerusak beii.. kawan2 d sini pun ndada yang sudi mau join sia p Ranau - Buli juga sia drive girlfren sia c Tiara tpi cian gia dia inda suda kuat nanti inda sampai d Ranau nekasapai=tesangkut sana tangah jalan cian juga.. Nda apa taun depan sia mau beli kerita baru..biar sia jd lone ranger, spider man, fall guy atau apa2 sja.. biarla kalu ndada urang mau kc kawan sia jalan, sia saja sendiri2 saja.... baru la thrill sket...

Nasipla ada tu kui makmur sia order dri kawan... merasa juga sia kui raya.. pada kawan2 yg menagih sia kui..tu ...terutama c urangranau sama c tanakvagu...siou kio..tapun2 sja... sia sendiri pun nda merasa kek ne taun...heheh..

Tima kc juga sama c Puteri..Andrik..Along..Urangranau..Belle..Kukuanga..April..Lohan.. yang tida jemu2 p mimbolotok tpt sia masa sia saturang2 nda dapat p raya ne....hehehe.. ilang juga tu pening sia..tima kc kawan baru sia.. c Kuai..dia mau kc jd sia model BBKK bahagian gumuk punya....hehhee.. bah kalu ada nama dia yg sia telupa mention sini.. nanti kc lapor ja ah..nanti sia add.. maklumlah mc disoriented beii.. kana ubat.. ne la babak yg paling si benci ne makan ubat yg bikin budu2 ne..

30 September 2008

JOGET SELOKA HARI RAYA - BULI BAH KALU KO!!

Sia pun inda jangka idea apa yg tiba2 tercetus d kepala utak sia bila sia teminum tu ubat batuk..tiba2 kuar idea ini..lagu joget.. inda pernah2 sia nyanyi tiba2 leh pula malam ne astagaa....bila sia tingu.. sia ketawa sendiri...saya ka tu??? hahahaha.. lawak tahap gaban butul...hahahah..siok pula.. ada special effect lagi tu... biar butul ko tompinai.. apa2 pun riang ria d Aidil fitri... SELAMAT HARI RAYA!!





SELOKA HARI RAYA - SEPERTI YANG ANDA TONTON DAN DENGAR DARI PADA TOMPINAI NIT

p/s : Kalu sudi ambil la.. post d blog kamurang.. nghehehe.... :D

LAGU RAYA? SEPA? BIAR BUTUL... LAWAK KAH....

I just got back from private clinic when I stopped by at Servay supermarket and I found this Hari Raya VCD Karaoke... I have been searching for it for quite sometimes tapi ndada saja.. baru malam nie sia jumpa so.. sia pun bleli la...Malang betul nasip sia ne.. mau ari raya kana selesma pula + running nose + batuk2 tapi sia kuatkan semangat dan cuba nyanyi lagu Selamat Hari Raya ne - Selepas makan ubat selesma sama ubat batuk maka beginila jadi lagu ne.. maaf sja kalau tergelincir sini sana ah... sia pening2 lalat uda masa rakam ne...

Lagu ini sia 7 kan pada semua..(kalu dia bilang semua.. semuala..:D) nda kira muslim ka non-muslim kah, marila kita sama2 meriahkan lagi Hari Raya tahun ini -
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR BATIN

P/S Sudi2 la simpan lagu ne d blog kamu masing2 so bila kamu tingu ini kamu ingat sia..hehhe..


SELAMAT HARI RAYA

ALL BY MYSELF

I just chatted with one of my friends in Sandakan - Joey - He said that he had just visited my blog and he got really fascinated with the song I had recorded - I have Nothing - (o ya ka.. thank you d very) he then requested if I could sing him "All By Myself" - Eric Carmen's tune. I in fact loved the song very much... the note is too high for me but like usual I buat2 dapat hit saja wpun banyak kali tegelincir....hehehe.. here it is brother...



ALL BY MYSELF - AS SEEN AND HEARD ON THIS YOUTUBE

29 September 2008

WHAT??? LAGU NORA?? - RENUNGAN TERAKHIR

Ia betul la tu.. lagu Nora - Renungan Terakhir.. sia nyanyi.. sambil kc feeling jiwang karat.. hehehe...Buli Bah Kalu Ko!!! Amacam lagu Melayu.. buli pass ka???



VERSI RENUNGAN TERAKHIR OLEH PALADIUS @ NIT

ENDLESS LOVE

This song is especially for April - Dia bilang harap2 satu ari nanti dia buli duet ini lagu sama sia.. :D abis dia suka butul ini lagu -

C April bilang :

>>> okay beres...tp endless love ja sia pandai dr kecil....bole ka tu? :-D

>>>jiwang karat? bukan la...romantic ja ba...:) ala malu pula sia.....(segan la) :) btul2 ni? ba sia tgu ni 'Endless Love' versi Nit a....jaga kalu teda....



Siou macam tawar saja gia nada kawan mau duet :)

LEAVING ON A JET PLANE

Lagu ini telah diminta oleh kawan blogger sia Andrik@ Reno dan Kukuanga yang telah menyokong cadangan c Andrik... c Andrik bilang ini lagu sangat2 dia suka... so sia harap kamu sukala juga beat dia ne.. ndada yang slow beat punya karaoke gia.. enjoy the song :D

C Andrik bilang:
>>>bos sia ada request...untuk lagu..kalau ko nyani leaving on the jet plane buli kah?
>>>siok tu lagu tuh...sia mau dingar ko nyanyi
>>>request si kana approve kah? awwww....siok nya....inda sabar sia ko nyanyi sia punya fav. song

C Kukuanga bilang:
>>>ya.. mcm si andrik, sy setuju ko nyanyi tu lagu.. bah sara dear, mana ko? Mr. Nit mau nyanyi lagu ko!!!!



My version of the song

WHEN YOU BELIEVE - SPECIAL EDITION

I have two versions of this song, When You Believe - yang satu by Whitney Houston & Mariah Carey and the other one is by Leon Jackson - mana satu yang bagus kana dingar ah? or dua2 sucks..heheh.. bah ...hiburan saja gia.. bukan mau lawan David Archuleta ah...heheh...



Whitney Houston & Mariah Carey's tune





Leon Jackson's tune

28 September 2008

I HAVE NOTHING - MY OWN VERSION

Yang ini adalah susulan mp3 yang semputung saja tu inda siap n sia post sebelum ne, pasal lagu I have nothing - Whitney Houston..

Komen daripada PuteriEzza:

Tia payah tanya bah ni. Mimang best sudah. Diakui benar. Tompinai Nit very talented. Sa sdh tinguk SEMUA di youtube tu. Bukan main feeling lagi ah dia nyanyi. Hikhik.

Komen daripada Urangranau:

nit..sia se7 sama puteri ezza. marvelous, bila la kita mau karaoke ni? mau tunggu time ko kawin ni nit..hihiihh buli nyanyi di dewan masyarakat..

Hahaha.. Tima Kaci Puteri & Urangranau for the wonderful feedback..hehehe... jadi trimala lagu ini sebagai hiburan di hujung minggu ini... dan Selamat Hari Minggu...


27 September 2008

KAD RAYA DARI KENGKAWANG


Kad raya c Fredass... cantik kan..heheh. :D



Yang ne.. kad raya dari PuteriEzza.. wah syoknya kumpul2 kad raya ne... tima kc :D

Kad cantik ne dari chegu April :D wawaa....tima kc


Kad pertama dari Chegu Alongdgreat.. tima kc.. Hehehe... siap ada gambar dia lagi ne..

LIVE HARIRAYA WISHES (YOUTUBE) FROM ME TO EVERYONE

Selamat Hari Raya untuk semua.. terimalah ucpan Nit untuk semua kengkawang - lots of love

WHAT DO YOU THINK???

To all my friends, kindly let me know of what you think if I sing this song - apa2 sajala pasal kesesuaian sora kah, keserasiankah, atau bikin geli kah, atau bila dingar trus ...yucksss... teruk juga!!!...bla..bla..bla... yang penting your personal point of view - tapi bagi opinion taraf2 amateur ja ah..abis I'm not a pro gia.... and I did this for fun...ngheheeh... . It's Whitney Houston's song called I have nothing.

(How to play the song? Just click the MUSIC button)

26 September 2008

DIRECT TRANSLATION

Learning English is not easy especially those who seldom hear or speak the language itself. Apabila membuat "direct translation" beginilah jadinya sebuah pantun Bahasa Malaysia yang telah di Englishkan.....

Tinggi si matahari
Anak kerbau mati tertambat
Suda lama aku mencari
Baru sekarang aku mendapat

Versi Bahasa Inggerisnya yang telah di direct translation kan tu jadi macam ne :

High high sun
Buffalo son die tied
So long searching
Now getting


Note: Strictly joke/ bukan untuk bahan rujukan

GAMBAR SIPUT BABI


Seorang kanak-kanak yang berumur 4 tahun dengan tekunnya membelek-belek buku yang baru dibeli oleh ayahnya, matanya langsung tidak berkedip-kedip apabila melihat gambar-gambar binatang di buku tersebut. Tiba-tiba ia ternampak satu gambar yang seolah2 "familiar" kepada nya...... namun tidak pasti apakah nama binatang tersebut....lalu ia bertanya pada si ayah yang sedang menonton tv.....

Anak : Bapa..bapa.. ne gambar apa?
Bapa : Gambar siput babi.. nak...
Anak : Gambar apa???
Bapa : Gambar siput babi.....
Anak : Gambar apa???
Bapa : Gambar siputlah!!!!..... Babii..!!....
Anak : ?@#$%$@$^^?*&

Moral disebalik cerita...ada fasanya anak-anak kita terlalu menjengkelkan.. tapi sabarrrr... jangan mudah melenting itu namanya learning process :D

24 September 2008

THE 6 TAG BY REGINA CASSANDRA

1. Six people I tag
> C Belle - UMS (Isabelle)
> Whitedove - Net
> Bossing
> Ijonghairie @ Bobby - buat ah kalu inda awas!!! :D
> Bambangan @ Ony
> Dogoes @ Dan

2. Six things that I'm passionate about
> Rakam lagu sia dalam bilik sendiri..sendiri
> Ambil gambar muka sia sendiri
> Blog sia.. dulu friendster..
> Kawan-kawan bloggers sia...
> Youtube sia...
> Dengar lagu jiwang sambil layan khayal

3. Six things that I say too often
> Astagaaa....
> Biar butul ko ne...
> Dari ko saja bah tu...
> Buli bah kalu ko...
> Aiii antah..
> Kurang asam....

4. Six books I've recently read
> Buli ka kalu teda.... asyik2 baca buku rujukan sama modul..

5. Six songs I listen to again and again
> Tiada lagi tangisan - Aishah
> What a wonderful world - my duet with my orang putih fren
> Raise your hand to heaven - Breathe
> Over you - Chris Daughtry
> What you never know won't hurt you - Hayley Westenra
> With or without u - U2

6. Six things that I've learnt from the past
> Jan talampau kuat jeles nanti sakit sendiri
> Your best friend could be your worst enemy
> Jangan mudah putus asa
> Percaya pada diri sendiri
> Jangan kisah sangat orang mau cakap apa pun pasal diri kita
> Senyum @ ketawa adalah ubat yang paling mujarab untuk awet muda :D

22 September 2008

HON PUNYA HAL

Sorang ibu bersiar-siar dengan anaknya yang berumur 4 tahun dengan kereta...


Anak : Ibu, kenapa ibu bunyikan hon tadi?
Ibu : Oh, itu saudara kita.....

Kemudian ibunya membunyikan hon apabila seekor lembu melintas jalan..

Anak : Itu pun saudara kita ke?
Ibu : ???

21 September 2008

WHAT A WONDERFUL WORLD - NIT & DOUG

I was browsing all the songs which I saved in my singsnap studio when I found my duet song with a friend from United Kingdom, named Doug Owen. We share the same interest that is singing, I first sort of met him when he came and posted his feedback to all the songs which I had recorded in the sims on stage - it is a karaoke site where you can record your song almost like karaoke but you have to have certain equipment in order to acheive desired sound effects.

He was quite timid at that time and I kept telling him that he has a wonderful voice @ unique voice - we later on moved to another karaoke site - the SingSnap - this is where I recorded all the songs which I posted into the youtube - It was quite fun and still is.....

This song that I was about to feature is a song entitled WHAT A WONDERFUL WORLD, It was recorded Feb 7th, this year. At that time I haven't got any of the equipment I have had now... but I still think it's still sound so wonderful.. (sia ja kali perasaan ne..trima sja la)


20 September 2008

7 CARA CONTROL HENSEM!

Sia suka p lawat2 c Bossing abis dia ada saja cerita lucu.. sia ne mimang mcm ne capat affected sma orang lain.. tiba2 pula sia mau post ne joke yang sia ambil dari majalah MASKULIN - fuyoooo.. men ko..


1. Kalau tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknnyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai. Lepas tu baru bangun bila tiada orang nampak...

2. Kalau terjatuh basikal: Cepat-cepat naik basikal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saja-saja buat lawak.....

3. Kalau terjatuh tangga: Terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.....

4. Kalau terjatuh dalam longkang: Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5. Kalau terjatuh ketika naik bas: Jeritlah kuat, "Oiii.. Apa tolak-tolak ni?" Walaupun tiada orang di belakang anda.

6. Kalau terjatuh di hadapan bus stop: Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda. Kalau tiada, baring terus sampai malam dan bila tiada orang lagi kat bus stop, itulah masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalau jatuh tergelincir kat lantai licin: Tariklah kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda seorang sahaja yang dapat malu......Amacam buli pakai kah??

BBKK GOES GREEN - REPOSTED - SOURCE : DEFOO'S

Santik bah ne bag.. wah...model dia pun buli tahan..hehehe...lek ko bro...BBKK


Lets go green with BBKK's non-woven bags ^_^
Only RM8 each. Email your order to borneoutara@gmail.com (only black color available now).

10 reasons why you should own BBKK's non-woven bag:

1. Environment friendly (Mesra....alam)
2. Washable & reusable (buli cuci n pakai balik)
3. Fit various needs (shopping, lectures, etc) (sesuai tuk semua kegunaan)
4. Light & soft ( inda barat & alus fabrik dia)
5. Waterproof ( nda pandai basah - atukoiii)
6. Durable (tahan - kecuali sengaja kana kc rusak la)
7. Non-toxic & anti-static (teda bracun & inda pandai brubah gitu ja bentuk dia)
8. Can be recycled (buli guna semula- contohla kuyak kan - jait balik saja)
9. Strong (Kuat/ Tahan/ lambat rusak)
10.You'll definitely GET NOTICED!! (dari jauh lagi urang nampak suda!!)

p/s: Later I will also tell you how you can make extra money with BBKK ^_^ Just make sure you got a dazzling smile, great personality and outgoing!!

(pesanan dari bro Alvin...bah apa lagi...jangan tungu lama-lama)

19 September 2008

BOBBY'S SHORT VISIT TO BANDUKAN LAMA - BUNSIT - SANDAPAK - BINGKOR BARU - KENINGAU

On the 14th of September, Bobby came all the way from Kota Kinabalu - It was our first meeting other than the virtual meeting through the blog -

Bobby and I

Taman Bandukan - I managed to take this beautiful scenery
at Taman Bandukan

Uhuu...Bobby ketahuan...hehe...wah kalu c Bobby nyanyi.. trus sia minta ampun ooo...power giler..


OOOpppss...heheh.. ada karaoke pula... :))

No comment - muka2 ..mmmhh.....

C Bobby sempat begambar di jambatan gantung mau p rumah c Dogoes


Eh..Bobby apa yang ko p gambar tu...jan ko takut..... tu... b.......i nda pandai membubut macam anjing tu....hehehe... just in front of Dogoes' house ... alamak abis aku..

MY EX STUDENT'S WEDDING

Last week, on the 13th Sept - was my ex student's wedding - it was held at Kg. Bunsit, Bingkor - it was simple but above of all we had a good time :)

Selamat Pengantin Baru to Wong Hon Heng & Emay Eva...semoga banyak anak :))
pic nda brapa clear...sia pakai N81 8gb sia..nda pandai pakai nite mode dia..kah...atau mimang tida friendly kalu malam..hehe..

Kek pengantin

Pelamin pengantin - hiasan oleh Neyu & Atama - Pak Andam kampung2 punya...heheh..but beautiful aper....

Kana kc surung satu puku tajau di dapur bah gia..heheh...lepas tu tengah malam pandai baranak trus jadi 2... hahaha... TQ TQ

Abang pengantin (kawan) dan diri sendiri

Neyu the Pak Andam and I - jan men2 kalau dia make up ala2 miss world juga tau..heheh....